e-copedia

e-copedia - din hjälp till e-conomic
StartAdministrator Registrera-nya-användare

Registrera nya användare

Om ni som administratörer får fler anställda som ska kunna arbeta genom e-conomic behöver ni lägga till fler användare i systemet. Denna artikal visar hur detta ska gå till.

Denna video visar hur du lägger upp en ny användare i administratörsmodulen. (Klicka på youtube-ikonen i videon för att öppna videon direkt i youtube)


Så här gör du

  1. Gå till Administratör > Administratör > Användare
  2. Klicka på 'Ny användare'
  3. Redigera fälten
  4. Klicka på 'Spara' eller 'Spara och ny'
  5. Avtalsnummer till administratörsmodulen, användarnamn och lösenord skickas ut till den e-postadress som du har lagt upp på användaren

Information om fälten

Fält Beskrivning
Användar-IDÖnskat ID för användaren. Högst sex alfanumeriska tecken, t.ex. användarens initialer.
NamnAnvändarens namn.
SpråkGränssnittsspråk för användaren.
Observera att detta språk är oberoende av programinställningarna. Det innebär att om e-conomic har konfigurerats för svenska deklarations- och skattenormer kommer dessa funktioner inte att ändras även om du ändrar språket i systemet till engelska.
E-post Användarens e-postadress.
Lösenord/Lösenord (upprepa) Ange användarens lösenord två gånger. Det måste innehålla minst åtta tecken med minst en siffra och en bokstav.
Avregistreringsdatum Ifall användaren bara ska ha tillfällig åtkomst till företaget kan ett avregistreringsdatum läggas in.
Åtkomst till nya företag Kryssa i den här rutan för att ge användaren administratörsbehörighet i alla företag som läggs till i ditt företags företagsregister. Nya användare får inte automatiskt tillgång till företag i företagsregistret, utan superanvändaren måste ange vilka företag användare ska kunna komma åt.
Tillåt godkännande av verifikationerKryssa för rutan om du vill att medarbetaren ska kunna godkänna och bokföra verifikat. Rutan kan låta bli att bockas i tex. för medarbetare som håller på att läras upp eller av annan anledning inte ska kunna bokföra verifikat.
Åtkomst till byrålicenserOm Byrån har tecknat byrålicenser till ett fast pris för avtal där företagen inte har egen åtkomst, måste denna ruta bockas i för att användaren ska ha åtkomst till dessa företags bokföring.

Var uppmärksam på att detta medför en ökad avgift för byrån på 99kr/mån och med denna licenstyp kan inte två användare vara inloggade samtidigt på e-conomic med samma inloggningsuppgifter. En användare kan inte heller vara inloggad på två olika webbläsare samtidigt med samma inloggningsuppgifter.


Vill du upp till toppen av artikeln igen, eller vill du tillbaka och läsa mer om ämnet?
Till toppen av sidan
Tillbaka till användare
Tillbaka till administratör

Ytterligare hjälp?

Ibland upplever vi, att ni kära kunder, känner till detaljer i programmet som vi i supporten inte själva har tänkt på.

Sitter du på ett riktigt bra ”tips eller trick”, eller har en fråga om programmet, så tveka inte att skicka oss ett mail på info@e-conomic.se.

administrator/registrera-nya-användare · Senast uppdaterad: 2015/12/08 16:00 av David Drukier
e-conomic sverige ab