e-copedia

e-copedia - din hjälp till e-conomic
StartKomigang Faq

FAQ

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi på supporten får och hur du, med hjälp av följande hjälpfilmer, åtgärdar dessa:

e-conomic fungerar inte!

Det kan hända att sidan hänger sig eller att den blir helt blank. Det kan också vara så att vissa sidor inte kommer upp som de ska. Då kan det hända att man måste rensa cache och cookies och tillåta pop-up. Här ser du hur man rensar cache och cookies och tillåter pop-up.

Momsrapporten stämmer inte!

I vissa fall kan det inträffa att dina bokförda verifikationer inte visas i momsrapporten. Detta kan bero på några olika orsaker. Här kan du se en video som presenterar de vanligaste.

Enligt startfliken har jag obetalda kundfakturor. Detta stämmer inte!

Har du registrerat dina kundfakturor som betalda (eller krediterade), men de dyker ändå upp som obetalda? Då kan det vara för att de inte blivit matchade i systemet än och detta måste då göras manuellt. Se här för att se hur man gör det.

Spärrat konto?

Får du ett meddelande om att ditt konto är spärrat när du försöker logga in på ditt e-conomicavtal? Klicka då här för att få reda på hur du ska gå tillväga.

Skapa en ROT-/RUT-faktura

Ska du skapa en faktura för ROT-/RUT-avdrag finner du din hjälp här.


Vill du upp till toppen av artikeln igen, eller vill du tillbaka och läsa mer om ämnet?
Till toppen av sidan
Tillbaka till ämnet och läs mer om ditt e-conomic abonnemang

Ytterligare hjälp?

Ibland upplever vi, att ni kära kunder, känner till detaljer i programmet som vi Supporten inte själva har tänkt på.

Sitter du på ett riktigt bra ”tips eller trick”, eller har en fråga om programmet, så tveka inte att skicka oss ett mail på info@e-conomic.se.

komigang/faq · Senast uppdaterad: 2016/09/20 14:14 av Emma Nielson
e-conomic sverige ab