e-copedia

e-copedia - din hjälp till e-conomic
StartRapportMoms Felsokning-momsrapport

Felsökning momsrapport

I vissa fall kan det inträffa att dina bokade verifikationer inte visas i momsrapporten. Detta kan bero på några olika scenarion.

Denna video visar hur felsöker i din momsrapport. (Klicka på youtube-ikonen i videon för att öppna videon direkt i youtube)

Adobe Flash Plugin behövs för att visa detta innehåll.

Momskoder

  • Om man tänker använda systemets momsrapport fullt ut rekommenderar vi att ni bokför med momskoder. Utan momskoder kan e-conomic inte veta var momsen ska in i de olika blocken. Man kan få in själva momsbeloppet ändå med hjälp av Direkta poster, men ex. nettobeloppet på försäljningen kommer inte att komma med.
  • Viktigt att de momskonton som finns kopplat till momskoderna är de bokföringskonto som används för momsen. I e-conomic är konto 2641 standard för ingående moms. Om man då bokför på konto 2640 och detta konto inte finns med i någon momskod kommer systemet inte att kunna veta att det är ett momskonto. Därför kommer de poster som har blivit bokfört på detta konto inte att komma med i rapporten.

Kontoplan

  • För att den utgående momsen ska kunna lyftas per automatik i Faktureringsmodulen är det viktigt att det finns en momskod kopplat till intäktskontot i kontoplanen. Utan denna koppling blir det omöjligt för e-conomic att kunna lyfta momsen.
  • För att underlätta ens arbetsgång är det rekommenderat att ni kopplar på momskoder till de kostnads- och försäljningskonton som ska lyfta in- eller utgående moms.

Åtgärder

  • Om man har råkat göra fel på enstaka bokningar är den simplaste lösningen att återföra posten och sedan bokföra om det på nytt.
  • Om man nu ex. vill ha konto 2640 som ingående moms och har bokfört på detta kontot hela perioden medan i systemet är det konto 2641 kopplat till momskoderna är lösningen att man ändrar i uppsättningen i sina inställningar för momskoder. På så sätt får man in det som redan finns bokat i momsrapporten.
  • Om man har rapporterat en momsrapport som är felaktig kan man återföra den. Man kan endast återföra den senast gjorda och man kan endast återföra den en gång.

Vill du upp till toppen av artikeln igen, eller vill du tillbaka och läsa mer om ämnet?
Till toppen av sidan
Tillbaka till ämnet och läs mer om mer om moms
Tillbaka till ämnet och läs mer om fliken Rapporter

Ytterligare hjälp?

Ibland upplever vi, att ni kära kunder, känner till detaljer i programmet som vi Supporten inte själva har tänkt på.

Sitter du på ett riktigt bra ”tips eller trick”, eller har en fråga om programmet, så tveka inte att skicka oss ett mail på info@e-conomic.se.

rapport/moms/felsokning-momsrapport · Senast uppdaterad: 2015/11/12 12:34 av Power-Mimmi
e-conomic sverige ab